Podium Witteman en de Nicolaasconcerten

Written by Gosse Jongstra on . Posted in nieuws

Podium Witteman is programma over en met klassieke muziek. Zondags om 18.10 uur op NPO-2. Al een hele serie musici die in Podium Witteman optraden zijn te gast geweest bij de Nicolaasconcerten. En we hebben het dan niet over de minsten!

De Georgische pianiste Mariam Batsashvili, winnaar van het Liszt concours,  speelde hier.

Saxofonist Niels Bijl hoorden we samen met  fluitist Ronald Moelker.

De virtuoze Rosanne Philippens bracht met haar Stradivarius het publiek in vervoering.

Nino Gvetadse bracht de vleugel tot leven.

Fuse speelde het dak van de kerk met een spetterend concert.

Ook zagen we Elise Besemer op viool bij Podium Witteman. Zij komt nog naar Wesepe. Met haar Frans Halskwartet op 26 februari 2017.

Op de slotdag van seizoen 2016-2017 zagen we het Bassano kwartet met enorme blokfluiten. De grootste van plm 3 meter lang! Ook dit kwartet trad op in Wesepe.

Waarom komen deze beroemde en goede artiesten graag naar Wesepe? Omdat ze de sfeer fijn vinden. Omdat ze graag iets vertellen over hun muziek. Op die manier hebben ze contact met ons, hun publiek. En ze roemen de prachtige akoestiek van het kerkje uit 1348.

Kijken dus. Naar podium Witteman. En kom naar de Nicolaasconcerten.

 

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl