10 januari 2016 Duo Stringendo

Written by Gosse Jongstra on . Posted in vorig seizoen

Ferdinand Binnendijk (Mandoline), Annegreet Rouw (Harp). Werken van o.a. D. Scarlatti, L. van Beethoven, J. Ibert, G. Fauré. V. Kioulaphides.

Wanneer: 10 januari 2016
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

http://www.duostringendo.nl/

Duo Stringendo: Annegreet Rouw (harp) en Ferdinand Binnendijk (Mandoline)
In januari 2011 zijn ze bij elkaar gekomen omdat ze harp en mandoline  een unieke combinatie vinden en uit enthousiasme voor muziek en samenspel.
Tijdens de concerten spelen ze verschillende stijlen muziek om zo de luisteraar kennis te laten met een breed aanbod van klassieke muziek. Het duo speelt verschillende arrangementen maar ook werken die oorspronkelijk voor deze combinatie geschreven zijn.  Tijdens hun concerten lichten ze de stukken toe. Het repertoire bevat muziek van barok tot hedendaagse composities.
Annegreet en Ferdinand hebben gespeeld voor de Stichting Kunst in de Kamer, bij de Radio Nederland Wereldomroep, in de Spiegel  te Zwolle, in het Musis Sacrum te Arnhem en bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast spelen zij in zorginstellingen en bij bijzondere gelegenheden.

c.v. Annegreet Rouw
Annegreet Rouw is begonnen met harplessen bij Liedewei Spruit. Na het volgen van de opleiding verpleegkunde, welke zij in 2005 afrondde, besloot zij naar het conservatorium te gaan. Tijdens haar opleiding heeft zij lessen genoten van Alex Bonnet. In Juni 2009 heeft zij haar opleiding met goede resultaten afgerond. Tijdens haar studie heeft Annegreet master-classes gevolgd bij Natalia Shameyeva, Manja Smits, Arrielle Valibousse, Gwyneth Wentink en Lavinia Meijer. Op het moment volgt zij lessen aan de Hochschule fur Musik und Tanz in Keulen bij Han An Liu.In 2004 heeft Annegreet in de finale van het 4e Nederlandse harpconcours gespeeld waar zij een 2e prijs behaalde in de categorie Kleine harp.
Kamermuziek : Samen met Petra van den Dolder vormt ze fluit-harp duo Puur. Dit duo bestaat sinds oktober 2006. Annegreet en Petra hebben gespeeld voor de provincie Gelderland en op verschillende kamermuziekpodia in binnen en buitenland. Daarnaast spelen zij in zorginstellingen en bij bijzondere gelegenheden als bruiloften en begrafenissen. In mei 2011 hebben zij hun eerste CD opgenomen
Duo: Sinds Januari 2011 vormt Annegreet samen met Ferdinand Binnendijk het harp mandoline duo. Deze unieke combinatie proberen zij meer bekendheid te geven door het verzorgen van optredens. Zij hebben gespeeld voor de Stichting Kunst in de Kamer, Radio Nederland Wereldomroep, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Musis Sacrum te Arnhem. Daarnaast spelen zij in verzorgingstehuizen en bij bijzondere gelegenheden.
Orkest: Annegreet speelt als vaste harpiste mee in de kamerfilharmonie der Aa dat gevestigd is in Groningen. De kamerfilharmonie staat o.l.v. Joost Smeets. Daarnaast speelt Annegreet mee op projectbasis bij verschillende symfonie- en harmonie orkesten waarmee ze tournees heeft gemaakt naar Duitsland, Tsechie, Oostenrijk en Frankrijk. Tevens heeft ze meegewerkt aan de CD-opnames van het Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. Loes Visser.
Meer informatie op www.annegreetrouw.nl

CV Ferdinand Binnendijk
Ferdinand Binnendijk (1991) rondde in 2014 succesvol zijn bacheloropleiding mandoline (en liuto cantabile) af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Momenteel studeert hij verder in de masteropleiding. Sinds zijn eerste mandolinelessen tot op heden is Alex Timmerman zijn docent.
Tijdens zijn studie heeft Ferdinand meegedaan aan verschillende concoursen. Hij won eerste prijzen in onder andere de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en het ‘Concorso Raffaele Calace’ in Italië, en haalde de finale in het concours/festival ‘Osaka International Mandolin Competition’. Als solist trad hij o.a. op met het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en het Amsterdams Symphonieorkest.
Naast zijn solocarrière legt Ferdinand in zijn muziekpraktijk een groot accent op kamermuziek. In verschillende ad-hoc ensembles en enkele vaste bezettingen speelt hij een muzikale rol.
Op ad-hoc basis heeft hij samengewerkt met o.a. Schneemann&Co, het Internationaal Gitaarfestival, Stichting Kamermuziek Utrecht, en verscheidene (oud-)prijswinnaars van het Prinses Christina Concours.
Intensieve samenwerking met Sytse Buwalda (countertenor) en Saskia Spinder (gitaar) heeft geleid tot vorming van het Asteria Ensemble. Met hun programma “Sketches of Life” hebben ze op het Leo Brouwer Festival in Cuba opgetreden. Ook is hun eerste CD “Canciones Amatorias” verschenen.
Daarnaast vormt hij met Annegreet Rouw (harp) Duo Stringendo, en treedt hij regelmatig op met Laurens de Man (piano en orgel).
Ferdinand heeft op veel belangrijke podia gespeeld, zoals het Concertgebouw, Paradiso, Stadsfestival Zwolle, het Musis Sacrum. Ook speelde hij op diverse officiële gelegenheden bij de Nederlandse Ambassades in Athene en Havana, Consulaten in de VS en Canada en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl