11 oktober 2015 Ensemble Yentl Flavour

Written by Gosse Jongstra on . Posted in vorig seizoen

Ensemble Yentl Flavour met Anna Maria Roos (sopraan), Allert van der Heijden (gitaar), Cornelie Wannee (viool).
Klassieke, Ierse en Jiddische muziek, J.S. Bach, H. Purcell, Gershwin, Thoodorakis e.a.

Wanneer: 11 oktober 2015
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

yentlflavour.nl

Anna Maria, Allert en Cornelie spelen van renaissance tot modern-klassieke werken. Daarnaast spelen zij veel Ierse en Jiddische muziek. Zij hebben elkaar gevonden in een unieke benadering van muziek. Niet stijl bepaalt hun muziekkeuze, maar of de muziek hen raakt. Als aan die voorwaarde is voldaan volgt een zoektocht naar de muziekstijl. Hieraan toegevoegd wordt een eigen wijze van interpretatie en improvisatie. Zo wordt deze muziek een ”schone” vorm van communicatie.
De Jiddische en Ierse muziek die ze spelen is verankerd in de geschiedenis van deze volken. Je hoort in deze muziek de menselijke verlangens, tragiek, dromen en vrolijkheid. En in de Ierse muziek ook de weidsheid en ruwheid van het landschap. De klassieke werken zijn vaak voorzien van een eigen instrumentale bewerkingen.

Cornelie Wannee
is in 2000 afgestudeerd als klassiek violiste aan het conservatorium te Arnhem. Zij heeft les gehad van Hans Lub, Marquerite de Waal en Arjen Beintema en tijdens haar studie van Heinz Oberdörfer en Hans Wijnberg. Zowel in haar jeugd als tijdens haar studie deed zij veel orkest ervaring op. Momenteel speelt zij in het “Nederlands Begeleidingsorkest” en in een Bachcantate ensemble . Ook treed zij op als soliste bij amateurorkesten. Naast klassieke muziek, speelt zij in verschillende ensembles lichte muziek en wereldmuziek. Naast musiceren heeft Cornelie een kleine praktijk als viooldocent. Zij doceert met gebruik van een scala aan muziekstijlen én improvisatie.

Allert v.d. Heijden
is autodidact als componist & gitarist. Hij componeerde voor Ncrv Tv de dagafsluiting van avondmeditaties en hij trok door Nederland rond met een Snoezelshow. Als gitarist heeft hij in verschillende samenwerkingen gespeeld, van duo’s tot bands. Hij verzorgt ook muziekoptredens in combinatie met zijn eigen fotografie en werkt mee aan Jeugdtheater voorstellingen. Naast optredens heeft Allert een eigen (Home) studio, waar hij ook op locatie cd-opnames verzorgt. Hij componeert zowel Nederlandstalige Sing a Song writer liedjes als instrumentale nummers met een wereldmuziek karakter. Enkele eigen composities staan ook op het repertoire van Yentl Flavour.

Anna Maria Roos
ontwikkelde haar zangstem met behulp van o.a. Johannette Zomer en Hanneke de Wit. Ze nam deel aan masterclasses van o.a. van Emma Kirkby. Ze heeft in verschillende ensembles klassiek gezongen. Naast de wereldmuziek én klassieke muziek van Yentl Flavour, geeft ze concerten met pianist Roland Veenstra. Zij voert samen met hem een klassiek repertoire uit, met name uit de 19e en 20ste eeuw.

 

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl