21 februari 2016 Trio Cortado

Written by Gosse Jongstra on . Posted in vorig seizoen

Arthur Klaassens (Hobo), Hannah de Witte (Fluit), Jasper Grijpink (Klarinet). Werken van o.a. J.S. Bach, W. Mozart, M. Ravel, Claude Debussy.

Wanneer: 21 februari 2016
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

http://triocortado.weebly.com/

Een definitief programma is nog niet vastgesteld, maar het zal ongetwijfeld bestaan uit een mix van oud en nieuw. Bach en Mozart; verder ook bijvoorbeeld Ravel en Debussy. Daarnaast spelen we meer en meer muziek die voor ons speciaal is geschreven, door o.a. Ruben Naeff en Leonard Evers.

 

Trio Cortado

Hannah de Witte – fluit

Photo: James Oesi
Hannah de Witte (1985) behaalde in 2012 haar diploma Master of Music met de beoordeling
“excellent” aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Marieke Schneemann. In
2010 studeerde ze voor haar bachelor met een 9 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Haar docenten waren Thies Roorda, Eline van Esch en Rien de Reede.
Regelmatig wordt ze als gastspeler gevraagd bij diverse professionele orkesten als het Radio
Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, Holland Symfonia, de Marinierskapel en het Asko-
Schönberg Ensemble.
Diverse masterclasses volgde ze van o.a. William Bennett, Trevor Wye, en Robert Dick.
Hannah maakt naast Trio Cortado deel uit van het Longinuskwintet en Duo Regentes.
Als fluitdocente is zij actief bij muziekverenigingen in de regio Den Haag.
Naast de moderne fluit studeerde Hannah traverso bij Marten Root en Kate Clark, in de vorm van
bijvak.
Arthur Klaassens – hobo/althobo

Arthur Klaassens is op 9-jarige leeftijd begonnen met hobo spelen bij Ali Groen. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, aanvankelijk bij Hans Roerade en tegenwoordig bij Lucas Macias Navarro en Alexei Ogrintchouk. Hij sloot zijn Bachelor-fase af met een 9 in Augustus 2012, en vervolgt zijn studie momenteel aan hetzelfde instituut. Hij heeft met verschillende orkesten gesoleerd, waaronder het Viotta Jeugdorkest, het Nieuw Mannheim Orkest en het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium.

In 2009 was Arthur finalist van het Stichting Jong Muziektalent Nederland Concours. Hij speelt in verschillende orkesten en ensembles, waaronder hetLonginuskwintet, Ensemble Montage, meerdere projecten tijdens de NJO Summer Academy 2009 en de György Ligeti Academie. Hij remplaceerde bij het Residentie Orkest, het ASKO-Schönberg Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook vormt hij duo’s met Mengjie Han (piano) en Andrea Voets (harp).

In 2010 heeft Arthur op uitnodiging van de Nederlandse ambassade van Tunesië en het Prinses Christina Concours een solo-recital gegeven op een internationaal muziekfestival in Tunis. Tijdens de zomer van dat jaar soleerde hij ook met het ensemble “De Solisten van het Residentie Orkest” tijdens hun tournee in Frankrijk. In Januari 2012 was hij geselecteerd om deel te nemen aan een exclusieve masterclass door Alexei Ogrintchouk in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Jasper Grijpink – klarinet/basklarinet

Jasper Grijpink (1985) had les van Jan van den Eijnden, Nido Roovers, Bas de Jong en Ab Vos. Hij sloot zijn bachelor in Den Haag af met een 9,5 en studeerde verder bij Pierre Woudenberg en in de ‘orkest master’ van het Residentie Orkest. In mei 2012 behaalde hij zijn masterdiploma met een 9 aan het Koninklijk Conservatorium als student van Pierre Woudenberg. Hij had ook les van Eric Hoeprich op historische instrumenten en volgde masterclasses bij Karl Leister, Martin Fröst, Michael Collins en Béla Kovács. Jasper remplaceerde bij onder andere het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Noord Nederlands Orkest, het Asko | Schönberg Ensemble en het Radio Filharmonisch Orkest en speelde met diverse orkesten klarinetconcerten van onder meer Mozart, Finzi, Spohr, Adams, Shaw en Copland. In december 2011 speelde hij het 1e en 2e deel van het klarinetconcert van Mozart met het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Jac van Steen. In januari 2013 speelde Jasper de Nederlandse première het klarinetconcert (‘Movements for a clarinet concerto’) van Benjamin Britten. In april 2014 was Jasper één van de instrumentale solisten in Viviers opera Kopernikus in een productie van De Nederlandse Opera.

Tijdens zijn studie Politicologie in Leiden (BA, 2008) speelde hij in het orkest van LSKO Collegium Musicum waar hij in 2006 ook als bestuurslid actief was. Vanaf 2009 was Jasper actief in de besturen van Het Nieuwe Mannheim Orkest en het Nieuw Haags Ensemble. Dit laatste ensemble speelde in augustus en september 2012 de Nederlandse première van de opera ‘Death Knocks’ van Christian Jost

 

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl