16 nov. 2014 Strijktrio Gesto Antico

Written by Gosse Jongstra on . Posted in vorig seizoen

Judith Verona Martin- viool  Femke Huizinga- viool en altviool  Robert Smith- cello

Programma: werken van: L. Boccherini, J.S. Bach,  L. van Beethoven, H. Purcell en I.J. Pleyel

Wanneer:16 november 2014
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 12,50.  Kinderen t/m 12 jaar gratis

http://www.gestoantico.com/concerts

Programma:

*H. Purcell (ca. 1659-1695)  Fantazia’s

Fantazia 3 in G klein, Z. 734 Fantazia 2 in F groot , Z. 733

*J.S. Bach (1685-1750)  Goldbergvariaties bewerkt voor strijktrio, D. Sitkovetsky

* L. Boccherini  (1743-1805)  Strijktrio in G-groot, Op. 47 no 2 / G 108;

Andantino Tempo di Minuetto

*I.J. Pleyel  (1757-1831)   Strijktrio in Bes groot Op. 51 book 2 No. 1 B413 Allegro Rondo allegro

PAUZE

*L. van Beethoven (1770-1827)  Strijktrio in D groot opus 9 no. 2

Allegretto
Andante quasi allegretto
Menuetto allegro
Rondo allegro

 

Het strijktrio Gesto Antico wordt geprezen om zijn eigen levendige, oprechte en spontane speelwijze. De drie spelers delen hun passie voor de klank van darmsnaren en zijn gespecialiseerd in uitvoeringen op historsiche instrumenten. De musici verkennen voortdurend de verbinding tussen henzelf en het publiek; het is deze verbinding die live concerten zo uniek maakt. De groep is veelzijdig en speelt muziek uit de baroktijd tot en met vroeg romantisch repertoire. Ze passen hun kennis van de historische uitvoeringspraktijk toe om zo tot concerten te komen die de hedendaagse luisteraar raken.
In 2013 is Gesto Antico geselecteerd als ‘Promising Ensemble’ door het comité van de International Young Artist Presentation in Antwerpen. Ook speelden ze in de Fabulous Fringe serie van het Festival Oude Muziek Utrecht (2011 en 2012) en in de ‘Spotlight on Young Artists’ concertserie in Festival de Saintes (Frankrijk).
Gesto Antico wil zich blijven ontwikkelen en kreeg lessen en masterclasses van o.a. Jill Feldman, Viola de Hoog, Rainer Zipperling en Kees Boeke.
De individuele spelers hebben gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en het Amsterdams Conservatorium en zijn ervaren freelance-musici die regelmatig optreden met de Nederlandse Bach Vereniging, Amsterdam Baroque Orchestra, Anima Eterna, Forma Antiqua, het European Union Baroque Orchestra, en de Nieuwe Philharmonie Utrecht.
CV Gesto Antico

Judith Verona Martín (1985) werd geboren in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje. Op haar achtse jaar begon ze viool te spelen. Ze ontving haar Bachelor Degree aan het Conservatorium van Aragón bij Enrique Palomares. Verdere studie volgde bij Kees Hulsman aan het Tilburgs Conservatorium en bij Antoinette Lohman (barokviool). Ook deed ze mee aan vele masterclasses o.a. bij het Casals Quartet, Nicolás Chumachenko, en Elisabeth Perry. Als orkestmusicus speelde ze in het Symphony Orchestra of Gran Canaria, The World Orchestra of jeunesses musicales, The Valencia Symphony Orchestra, Nieuwe Philharmonie Utrecht en zij speelt in Early music ensembles zoals I Buoni Antichi, the Arcade Ensemble, Forma Antiqva en Concerto Barroco.

Nadat Femke Huizinga (1983) haar studie filosofie cum laude afgerond had, kreeg haar liefde voor de barokviool de overhand. Ze studeerde barokviool en barokaltviool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts Conservatorium en rondde haar Bachelor of Music in 2012 af met een 9. Al vele jaren volgt ze cursussen op het gebied van kamermuziek en historische uitvoeringspraktijk. Deze bijzondere lessen met ervaren musici (John Holloway, Anton Steck, Richard Gwilt, Thomas Albert) zijn een belangrijke inspiratiebron. Femke is een actief kamermusicus en werd met haar ensembles Gesto Antico, La Corella en Dutch ArtWorks uitgenodigd bij diverse nationale en internationale festivals. Ook speelt ze veel in diverse barok orkesten(La Sfera Armoniosa, De Nederlandse Bach Vereniging, Anima Eterna, Nieuwe Philharmonie Utrecht). In 2011 was ze aanvoerder van de altviolen in het European Union Baroque Orchestra. Ze is concertmeester en mede-oprichtster van het Arcade Ensemble, een orkest dat de hedendaagse luisteraar wil beroeren en daarvoor experimenteert met nieuwe manieren om verbinding te maken met het publiek. Het tot leven brengen van de sociale waarde van muziek is voor haar een belangrijke drijfveer.

Femke bespeelt een Levèbvre altviool, her ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Robert Smith: volgt.

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl