de_nicolaas_concerten_kerk_ensemble-De-Thuiskomst

24 november 2013 – Duo De Thuiskomst

Written by DNC-admin on . Posted in vorig seizoen

Duo De Thuiskomst
Quirine van Hoek (viool) & Ellen Zijm (accordeon) met werken van Vitali, Purcell, H. Biber, J. Dowland en M. de Falla, P. de Sarasate en A. Piazzolla.

Wanneer: 24 november 2013
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: €12,50

De Thuiskomst                                          www.dethuiskomst.nl

Violiste Quirine van Hoek (1986) en accordeoniste Ellen Zijm (1987) speelden al samen

tijdens de middelbare school. Tijdens de Master van hun conservatorium studies in Utrecht en Enschede bliezen ze hun duo een nieuw leven in als ‘De Thuiskomst’. Beide studeerden in 2011 cum laude af en gaven vele concerten in binnen en buitenland. Als duo volgden ze lessen bij o.a. Stefan Hussong, gaven concerten in zalen als Het Concertgebouw en Vredenburg en traden op tijdens het Grachtenfestival. Ze beheersen een breed repertoire, van de vroege barok tot aan de 20e eeuw, maar ook met volksmuziek als de Arentijnse Tango, Klezmer of Ierse muziek weten ze de harten van hun publiek te raken.

Ze zijn bezig met het opnemen van hun eerste cd, die zal bestaan uit werken van o.a. Biber en Rossi.

Het programma van Duo De Thuiskomst op 24 november 2013

J. Dowland (1563-1626)                    The lowest trees have tops

When Phoebus first did Daphne love

H. I. F. von Biber (1644-1704)          Sonata V

Praeludium-Adagio-Variatio-Adagio-Presto-Adagio-Presto-Aria-Variatio

H. Purcell (1659-1695)                      If music be the food of love

J. Dowland (1563-1626)                    Behold a wonder here

Weep you no more, sad fountains

H. I. F. von Biber (1644-1704)        Sonata represenatativa

                                                               Ouverture-Nachtegaal-Koekkoek-Kikker-Kwartel-Kat-Musketiermars-Allemande

 PAUZE

Uit ‘De Thuiskomst in Spanje’

M. De Falla (1876-1946)                 Suite Populaire Espagnole

– El Paño Moruno

– Nana

– Canción

– Polo

– Asturiana

– Jota

A. Vitali (1867-1916)                      Chaconne

P. De Sarasate (1844-1908)         Malaguena

A. Piazzolla (1921-1992)               Milonga

Escualo

 

Quirine van Hoek                                        www.quirinevanhoek.nl                                                                                    

Quirine van Hoek (1986) begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma.  Vanaf 2000 studeerde ze bij Ilona Sie Dhian Ho aan de ‘Van Zweden School of Music’ in Enschede en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze ook geregeld les had van Jaring Walta.

In 2009 sloot ze haar Bachelor studie succesvol af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze tevens barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann. In juni 2011 behaalde ze aan ditzelfde conservatorium bij Chris Duindam haar Master examen dat werd beoordeeld met een 10.

Ze volgde vele masterclasses bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hulsmann en Yayoi Toda

Als primarius van het Graziakwartet verzorgt ze vele concerten in Nederland en studeerde ze in 2009 een maand aan de Accademia Musicale Chigiana bij het Alban Berg kwartet.  iskomst’

Quirine soleerde met verschillende orkesten in Nederland in concerten van Bach, Vivaldi, Mozart, Bruch, Mendelssohn en Tchaikovsky.  Ze speelt geregeld in orkesten als het Residentie Bachorkest, Camerata Delft, de Radio Kamer Filharmonie en het Combattimento Consort Amsterdam.

 

Ellen Zijm                                                          www.ellenzijm.nl

Ellen Zijm studeerde bij Egbert Spelde, docent aan het ArtEZconservatorium te Enschede, waar zij in juni 2011 haar masteropleiding voltooide. Tot augustus 2013 zal zij bij Stefan Hussong aan de Hochschule für Musik in Würzburg studeren.

Na haar Bachelor studie studeerde Ellen een half jaar bij Stefan Hussong. Zij speelde in die periode de première van het stuk ‘April’, van Iulius Popa, in Calgary (Canada). Begin 2011 bracht zij dit stuk in een live-opname voor radio-4 ten gehore. In 2012 bracht zij de première van ‘Drei Aphorismen’, van Mareike Lenz, voor accordeon met strijkkwartet en klarinet.

Ellen volgde verschillende malen masterclasses van o.a. Geir Draugsvoll, Claudio Jacomucci, Mie Miki, Inaki Alberdi en Friedrich Lips, nam in 2005 en 2009 deel aan de Summer Academy van het Nationaal Jeugd Orkest en won prijzen op diverse concoursen Ook was zij te horen bij het radioprogramma ‘Spiegelzaal’ op Radio 4.

Zij remplaceerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Asko/Schönberg Ensemble en speelde bij HollandOpera, Insomnio en Stracc.

Naast ‘De Thuiskomst’ is Ellen ook onderdeel van ‘Sax Y On’ een accordeon-saxofoonduo met Marijke Schröer met zeer gevarieerde muziek uit de 19e, 20en 21e eeuw en muziek uit de Balkan en Zuid-Amerika

 

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl