de_nicolaas_concerten_kerk_Nino_Gvetadzeh

6 april 2014 – Nino Gvetadze

Written by DNC-admin on . Posted in vorig seizoen

Nino Gvetadze (piano)
Met werken van F. Schubert, J. Brahms, C. Debussy
en M. de Falla.

Wanneer: 06 april 2014
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: €17,50

NINO GVETADZE               www.ninogvetadze.com

Winnares publieksprijs, persprijs en Tweede Prijs Franz Liszt Concours 2008

Winnares van de Borletti-Buitoni Trust Award 2010

Geboren en opgegroeid in Tbilisi, Georgië studeerde Nino Gvetadze

 

bij Veronika Tumanishvili, Nodar Gabunia en Nana Khubutia. In 2002 besloot zij naar Nederland te verhuizen om verder te studeren bij Paul Komen en in 2009 voltooide zij haar masters Cum Laude bij Jan Wijn. Al tijdens haar studie won Nino een studiebeurs van de Foundation for the Assistance of Young Musicians of Georgia, een organisatie die werd opgericht door Elisabeth Leonskaya. In 2004 won Nino de Eerste Prijs en twee speciale prijzen tijdens het YPF Nationaal Piano Concours. In 2008 won Nino unaniem de publieksprijs en de persprijs en mocht zij bovendien de Tweede Prijs in ontvangst nemen tijdens het Internationaal Franz Liszt Concours. Nino is winnares van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award 2010, bedoeld om haar carrière verder te ontwikkelen.

Vanaf haar zesde speelde Nino Gvetadze met orkest. Zij heeft opgetreden met dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Michel Plasson, Otto Tausk, Etienne Siebens, Jansug Kakhidze en John Axelrod, en speelde samen met het Brussels Philharmonic Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie, het Residentie Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Brabants Orkest, Holland Symfonia, de Rheinische Philharmonie en het Seoul Philharmonic Orchestra.

Nino speelde het Tweede Pianoconcert van Brahms met het Brussels Philharmonic Orchestra o.l.v. Michel Tabachnik tijdens het Brahms Festival in Brussel en met het Mahler Chamber Orchestra o.l.v. David Afkham in Italië. In januari 2012 speelde Nino met het Nederlands Philharmonisch Orkest het Tweede Pianoconcert van Franz Liszt in het Concertgebouw o.l.v. Jakub Hrusa. Zij speelde het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov tijdens een tournee met net Nationaal Jeugd Orkest en Martin Sieghart, met het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden en tijdens een tournee met het Jeugd Orkest Nederland olv Jurjen Hempel.

Nino is een veelgevraagd soliste bij internationale festivals en speelde kamermuziek met Jean-Yves Thibaudet in het Spoleto Festival. In Bayreuth speelde zij een recital op een vleugel van Franz Liszt. In Hannover speelde zij in de beroemde serie Pro Musica Preisträger am Klavier. Hoogtepunten in het seizoen 2012-13 zijn recitals in o.a. Toulouse (Festival Piano aux Jacobins), Tokyo (Bunka Kaikan Hall), Lucerne (Piano Festival), Concertgebouw Amsterdam.

Het Engelse, internationale label Orchid Classics bracht een solo CD uit van Nino getiteld “Widmung” met pianowerken van Liszt . Bij de CD hoort ook een animatie “Gretchen am Spinnrade” die te zien is op www.gretchenamspinnrade.com.

Andere CD’s bevatten solowerk van Moesssorgski (Brilliant Classics) en de complete Preludes op.23 en op.32 van Rachmaninov (Et’cetera, 2012).

Nino speelt op een Steinway Grand Piano, die haar ter beschikking werd gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl