Dina Ivanova, piano. 7 april 2019 15.00 uur

Written by Gosse Jongstra on . Posted in vorig seizoen

Pianiste Dina Ivanova (1994, Rusland) won de 3e prijs en de publieksprijs tijdens het 11de Franz Liszt concours in Utrecht,  21 oktober 2017. Eerder had ze al vele prijzen gewonnen.

Op het Liszt Concours in Weimar, het Tel Hai Concours in Israël  en de ‘Artist Recognition Award’ op  het Keyboard Festival in New York. Als winnaar  van het Lisztconcours in Utrecht  krijgt ze een ’career development program’ met  tournees rond de wereld. In haar Wesepe recital speelt ze Liszt, Bach, Wagner, Schubert, Chopin.

Lees hieronder het verslag van haar optreden tijdens Lisztconcours.

DINA IVANOVA
DERDE PRIJSWINNAAR 11e LISZT CONCOURS
 ‘’Publiekslievelinge Dina Ivanova gaf in haar solorecital een krachtige, magische en diabolische vertolking van de Totentanz’’ – Trouw
Op 21 oktober 2017 won Dina Ivanova (1994, Rusland) de publieksprijs en de derde juryprijs tijdens het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Ivanova mocht tevens de Capgemini Audience Award in ontvangst nemen. Zij ontving de prijzen in de Grote Zaal van TivoliVredeburg, na haar finale-optreden met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Markus Stenz.
Als onderdeel van het Career Development Programme dat door het Liszt Concours wordt aangeboden wacht Ivanova een uitgebreide concerttournee als solist, waaronder concerten met het Korean Symphony Orchestra in het Seoul Arts Centre. Daarnaast wachten haar recitals in landen over de hele wereld, waaronder Brazilië, Ecuador, de Verenigde Staten, Rusland, Zuid-Afrika, Letland, Noorwegen, Duitsland en Nederland.
Dina werd geboren in 1994 in Ryazan, Rusland. Ze studeerde aan de Central Music School in Moskou, en studeert momenteel aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij A. Mndoyants.
Ze heeft concerten gegeven in Duitsland, Hongarije, Cuba, Bulgarije, Letland, Denemarken, Noorwegen, Polen, de Verenigde Staten en Rusland. Hoogtepunten waren concerten met de Thüringer Philharmonie, het Israel Symphony Orchestra en het Gothenburg kwartet, concerten in het Liszt Huis in Weimar en Schloss Schillingsfürst.
Ivanova heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een tweede prijs op het Liszt Concours in Weimar (2015), de eerste prijs op het Tel Hai Concours in Israël (2016) en de ‘Artist Recognition Award’ op het International Keyboard Festival in New York (2017).

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl