Programma 2017 / 2018

Written by Gosse Jongstra on . Posted in vorig seizoen

We zijn nog aan het bijkomen van het wervelende optreden van FUSE op 1 april j.l. Wat een enthousiasme en wat een energie. Het pleisterwerk kwam bijna naar beneden en zelfs de oudste deelnemers stonden bijna op de banken. Het vuurwerk op deze foto van Jacky van Tarwijk is goed te zien.

Het nieuwe programma voor het volgend seizoen is inmiddels klaar.

We beginnen in oktober 2017 met een speciaal optreden van de veelzijdige pianist Cor Bakker. Vervolgens concerten met Italiaanse Barok, La Cicala en Castello Consort. Daartussen bijzonder middeleeuwse zang en muziek van het grote ensemble Argenteau. We sluiten af met een concert van de wereldberoemde Lavinia Meijer. Zij betovert u met haar prachtige harpmuziek.

Hieronder korte informatie. In mei volgt een uitgebreide toelichting op de website en kunt u ook reserveren.

15 oktober 2017

Cor Bakker, pianomuziek

Als pianist/improviserend musicus opgeleid aan het Amsterdam Sweelinck Conservatorium (cum laude,1984) heeft Cor Bakker alle belangrijke artiesten die Nederland rijk is begeleid. Vele prijzen heeft hij in de wacht gesleept, zoals de Gouden Harp, Gouden Notekraker en Meerjazz prijs. In Wesepe geeft hij een soloconcert op zijn eigen vleugel. Hij heeft een programma samengesteld van de pianomuziek die hij het mooiste vindt. Dat Cor Bakker een alleskunner is, zal deze middag blijken U hoort klassieke muziek (o.a. Albinoni), maar ook jazz en lichte muziek, en veel improvisaties.

 

26 november 2017

La Cicala, Baroque Ensemble

Het ensemble speelt ontroerend mooie Italiaanse barokmuziek. Blokfluitiste Inês d’Avena ontdekte onbekende Italiaanse manuscripten uit de 18e eeuw. In hun programma Naples, 1759 brengt La Cicala deze weer tot leven. Naast muziek van bekende componisten als Scarlatti en Pergolesi, hoort u werken van de onbekende Mancini, Leo en Pullj. “Muziek vertolkt met sier en zwier” schrijft De Volkskrant. Naast Inês d’Avena (blokfluit), maken Rebecca Rosen (cello) en Claudio Ribeiro (klavecimbel) deel uit van La Cicala.

 

14 januari 2018

Argenteau, muziek uit de middeleeuwen en renaissance

Het ensemble Argenteau is een semi-professioneel muziekgezelschap van twaalf leden dat zich specialiseert in muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Het bestaat uit zangers en instrumentalisten en werd opgericht door Kaspar Ditters in 2008. De meeste zangers (sopraan, alt, tenor, bariton, bas) bespelen ook een instrument, zoals blokfluit, vedel, gamba, schuiftrompet en trombone. De filosofie achter deze bezetting is het flexibel kunnen wisselen van zangers en instrumentalisten. De meerstemmige muziek zal u betoveren

 

25 februari 2018

Castello Consort, middeleeuwse muziek

Een jong professioneel ensemble, gespecialiseerd in de authentieke uitvoering van 17e eeuwse muziek. Castello Consort speelde diverse malen op het festival voor Oude Muziek in Utrecht. In 2017 zijn ze geselecteerd om deel te nemen aan een serie masterclasses voor jonge en veelbelovende Europese ensembles. In Wesepe speelt het ensemble de mooiste en meest virtuoze werken uit het vroeg-zeventiende-eeuwse Italië. Zij doen dat met een bezetting van barokviool (Elise van der Wiel), baroktrombone (Matthijs van der Moolen), cello (Anne-Linde Visser) en orgel (Miguel Espinoza). Tijdens het concert hoort u alle instrumenten solistisch en in verschillende kleine combinaties.

 

18 maart 2018

Lavinia Meijer, harp

Lavinia is winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, won met haar albums een Edison Award en kreeg gouden en platina platen. Ze is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Regelmatig speelt ze als soliste in Europa, Azië en Amerika. Ze treedt op met bekende componisten als Philip Glass (filmmuziek Koyaanisqatsi) en Einaudi (filmmuziek Intouchables). Ook speelde ze met de legendarische Iggy Pop. In Wesepe speelt Lavinia muziek van Philip Glass, Einaudi en andere componisten.

 

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl