Brackman Trio. 17 februari 2019 15.00 uur Gewijzigd programma!!

Written by Gosse Jongstra on . Posted in vorig seizoen

Klik voor gewijzigde programma en samenstelling  op deze link:

https://www.denicolaasconcerten.nl/uncategorized/brackman-trio-br…-nieuw-programma/

Programma en samenstelling Brackman Trio gewijzigd! Klik hier

 

 

Het Brackman Trio bestaat uit Tim Brackman (viool), Kalle de Bie (cello) en Anne Brackman (piano). Na een start in 2009 was het trio al snel succesvol en won prijzen op concoursen, zoals de jury- en publieksprijs bij het Entrée Kamermuziek Concours in het Concertgebouw (2011). Inmiddels treedt het Brackman Trio veelvuldig op in binnen- en buitenland. In 2017 organiseerde het trio voor de vierde keer het Brackman Trio Festival: driedagen kamermuziek in Utrecht. In Wesepe spelen ze o.a. pianotrio’s van Franz Schubert en van Meczylaw Weinberg.

Het programma:

M. Weinberg
Piano trio, op.24
– prelude en aria
– toccata
– poem
– finale
*pauze*
F. Schubert
Piano trio, op.99 in Bes
– allegro moderato
– andante un poco mosso
– scherzo. Allegro-Trio
– rondo. Allegro vivace
Voor de biografie zie hieronder

Biografie NL
Het Brackman Trio (Tim Brackman – viool, Kalle de Bie – cello, Anne Brackman – piano) is opgericht in 2009. Al snel was het trio succesvol tijdens concoursen: in 2010 won het een tweede prijs en de Ensemble Aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christina Concours en in 2011 won het zowel de juryprijs als de publieksprijs bij het Entrée Kamermuziek Concours in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.
Deze prijzen vormden het startsein voor een bloeiende concertpraktijk. Inmiddels treedt het Brackman Trio veelvuldig op in binnen- en buitenland en is het regelmatig live te horen via de radio. Zij traden op tijdens o.m. het Stift Festival, het Orlando Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.
Het repertoire van het Brackman Trio omvat werken van de vroegste pianotrioliteratuur tot en met eigentijdse composities. Ze volgden daarvoor lessen bij o.m. Liza Ferschtman en Peter Brunt. In 2014 volgde het trio op uitnodiging lessen in Wenen bij Avedis Kouyoumdjian, oprichter van het Joseph Haydn Institut für Kammermusik und Spezialensembles. Bij hem verdiepten zij zich in de uitvoeringspraktijk van het laat-klassieke en vroeg-romantische repertoire.
In 2014 speelde het Brackman Trio tijdens de finale van het Alba Rosa Viva! compositieconcours twee nieuwe composities voor pianotrio. Beide composities vielen in de prijzen. De belangstelling van het trio voor eigentijdse muziek leidde tot een veelvuldige samenwerking met Willem Jeths, Componist des Vaderlands. Dat resulteerde in o.m. een concert tijdens het Albamusicfestival 2015 (Italië) en een kinderconcert in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.
In 2017 organiseert het trio voor het vierde achtereenvolgende jaar het Brackman Trio Festival, een driedaags kamermuziekfestival met vijf verschillende concerten in huiskamersetting.
Het Brackman Trio heeft twee cd’s uitgebracht, met pianotrio’s van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff (2010) en van Beethoven, Bernstein en Smetana (2012).
Naast hun optredens met het Brackman Trio zijn Anne, Tim en Kalle ook regelmatig te horen als solist en als kamermusicus in diverse ensembles .
Meer informatie:
timbrackman.com
kalledebie.com
annebrackman.com

Tip: geef ‘n Nicolaasje cadeau

de_nicolaas-concerten_kleinZoekt u een origineel cadeau? Geef een kaartje voor één van de mooie Nicolaasconcerten cadeau. Een Nicolaasje kost € 15,-. Vraag ernaar bij de DNC bestuursleden of stuur een email aan info@denicolaasconcerten.nl